Koffie met avocado
A match made in hipster heaven, koffie en avocado gaan in Indonesië heel goed samen. Es Alpukat Kopi is een soort van alcoholvrije koffiecocktail gemaakt met avocado, koffie, vanille, en gecondenseerde melk, geserveerd over ijs. Bij menig ambitieus restaurant wordt deze creatie geserveerd als voorgerecht. Dit is nog eens wat anders dan een sneetje avocado toast, en in ieder geval apart. Of het ook zal aanslaan bij het grote publiek? In Brazilië en Vietnam hebben we ook al variaties gesignaleerd, dus wie weet.
Kersenbier met kreeft
Een kriekje bij de kreeft is nou niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het zure van de kersen past perfect bij de zoete smaak van verse kreeft. En omdat de kersen zelf gelukkig ook een aangenaam zoetje hebben, wordt het geheel niet overmeesterd. In het noordoosten van de Verenigde Staten zijn de brouwers druk bezig met deze van oorsprong Belgische bier variant met het specifieke doel om de perfecte pairing met de daar iconische kreeft te kunnen creëren.
Bloody Mary Brunch
Bij The Aviary in Chicago hebben ze al jaren de kunst van de cocktail-pairings onder de knie. Deze bar komt uit de koker van Grant Achatz, de man met de meeste Michelinsterren in Chicago, dus is het niet zo verwonderlijk dat het eten dik in orde is. Het nieuwste idee bij The Aviary is een brunch, met als absolute hoogtepunt een Bloody Mary fontein. Zoiets hebben we absoluut nog niet eerder gezien, en je kan er op rekenen dat een plekje moeilijk te vinden wordt. Zelfs al kost het $70 per persoon, vooraf te betalen.
Cola met kip
‘s Werelds populairste frisdrank gaat blijkbaar goed met ‘s werelds populairste vogel. Waarom werkt een slokje happiness met kip? Waarschijnlijk omdat het eigenlijk overal wel bij past toch? Maar heb je ooit overwogen om de kip in cola te marineren? Zoet, mals en stroperige kip is het resultaat. Perfect voor vleugels of voor op de barbecue. Een bijzonder ongewone pairing die verder gaat dan alleen een drankje.
Whisky met blauwe kaas
Bij Milk The Cow in Melbourne hebben ze 180 verschillende soorten kazen. Om die allemaal van een bijpassend drankje te voorzien is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Ze begonnen traditioneel met wijn, maar kwamen er al snel achter dat er veel meer mogelijk was. Bier, cider, cognac, sake, en dus ook whisky. Bij een blue des causses, een pittige Franse blauwe kaas, gaat het beste een Michel Couvreur Fleeting, een fruitige whisky gerijpt in - je raadt het - Frankrijk. Waarom ze dit in Frankrijk zelf nog niet ontdekt hebben lijkt een raadsel…
Jelle Steenbergen Arjen Moes
Rode wijn en biefstuk en een biertje bij de burger kennen we allemaal wel. Maar wie verder kijkt dan zijn neus lang is komt op de wereld heel wat ongebruikelijke en op het eerste gezicht aparte pairings tegen. Wij lichten er een paar uit.
met Kreeft
Kersenbier
Colakip en
met Kreeft
Koffie met avocado
A match made in hipster heaven, koffie en avocado gaan in Indonesië heel goed samen. Es Alpukat Kopi is een soort van alcoholvrije koffiecocktail gemaakt met avocado, koffie, vanille, en gecondenseerde melk, geserveerd over ijs. Bij menig ambitieus restaurant wordt deze creatie geserveerd als voorgerecht. Dit is nog eens wat anders dan een sneetje avocado toast, en in ieder geval apart. Of het ook zal aanslaan bij het grote publiek? In Brazilië en Vietnam hebben we ook al variaties gesignaleerd, dus wie weet.
Kersenbier met kreeft
Een kriekje bij de kreeft is nou niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het zure van de kersen past perfect bij de zoete smaak van verse kreeft. En omdat de kersen zelf gelukkig ook een aangenaam zoetje hebben, wordt het geheel niet overmeesterd. In het noordoosten van de Verenigde Staten zijn de brouwers druk bezig met deze van oorsprong Belgische bier variant met het specifieke doel om de perfecte pairing met de daar iconische kreeft te kunnen creëren.
Bloody Mary Brunch
Bij The Aviary in Chicago hebben ze al jaren de kunst van de cocktail-pairings onder de knie. Deze bar komt uit de koker van Grant Achatz, de man met de meeste Michelinsterren in Chicago, dus is het niet zo verwonderlijk dat het eten dik in orde is. Het nieuwste idee bij The Aviary is een brunch, met als absolute hoogtepunt een Bloody Mary fontein. Zoiets hebben we absoluut nog niet eerder gezien, en je kan er op rekenen dat een plekje moeilijk te vinden wordt. Zelfs al kost het $70 per persoon, vooraf te betalen.
Cola met kip
‘s Werelds populairste frisdrank gaat blijkbaar goed met ‘s werelds populairste vogel. Waarom werkt een slokje happiness met kip? Waarschijnlijk omdat het eigenlijk overal wel bij past toch? Maar heb je ooit overwogen om de kip in cola te marineren? Zoet, mals en stroperige kip is het resultaat. Perfect voor vleugels of voor op de barbecue. Een bijzonder ongewone pairing die verder gaat dan alleen een drankje.
Whisky met blauwe kaas
Bij Milk The Cow in Melbourne hebben ze 180 verschillende soorten kazen. Om die allemaal van een bijpassend drankje te voorzien is op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Ze begonnen traditioneel met wijn, maar kwamen er al snel achter dat er veel meer mogelijk was. Bier, cider, cognac, sake, en dus ook whisky. Bij een blue des causses, een pittige Franse blauwe kaas, gaat het beste een Michel Couvreur Fleeting, een fruitige whisky gerijpt in - je raadt het - Frankrijk. Waarom ze dit in Frankrijk zelf nog niet ontdekt hebben lijkt een raadsel…
Colakip en
Jelle Steenbergen Arjen Moes
Rode wijn en biefstuk en een biertje bij de burger kennen we allemaal wel. Maar wie verder kijkt dan zijn neus lang is komt op de wereld heel wat ongebruikelijke en op het eerste gezicht aparte pairings tegen. Wij lichten er een paar uit.
Kersenbier