Instap-whiskey

Door verschillende soorten whisky en likeuren met elkaar te mixen ontstaan nieuwe smaken. Waar consumenten whisky vaak associëren met een heftige en zware smaak kan een mix van twee soorten mee lichte en fruitige smaak opleveren. De gemixte brouwsels van Stad&Vat zijn een opstap voor consumenten die voorheen whisky niet aandurfden.

 ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------


Deel dit artikel via social media, gebruik #drinkinspirationwinactie en maak kans op een van de Stad&Vat dranken!


Kennismaken met 

de barrel-aged whiskycocktails 

van Stad&Vat?

“Als de stedelingen niet naar de vaten gaan halen wij de vaten wel naar de stad.”

  • Ondanks dat je groot moet dromen, moet je niet te groot beginnen. Begin klein, experimenteer, en gaat dat goed, ga dan stap voor stap over naar de volgende fase, learning by doing, op weg naar het realiseren van die droom.

-------

  • Droom groot! Voorheen maakten wij onze dranken in de gedeelde keuken van Kitchen Republic. Inmiddels werken we samen met brouwerij De Prael aan een eigen stokerij in de Amsterdamse Houthavens. Het is slechts het begin van een nog grotere droom die we hebben: een eigen whiskylijn.


Boj van der Berg

en Joep Knevel:

Ondernemerslessen van 

Deel deze pagina!

INDIE BRANDS

Lees verder
Scroll verder

 Maaike de Reuver  Arjen Moes

NAAM INDIE BRAND
STAD&VAT



OPRICHTINGSDATUM
APRIL 2015

ONDERNEMERS
BOJ VAN DEN BERG (31)
JOEP KNEVEL  (30)

 VAT

UIT

COCKTAILS

Als whiskyliefhebbers merkten de vrienden Boj en Joep dat in hun woonstad Amsterdam veel soorten whisky worden aangeboden, maar dat er weinig mee wordt geëxperimenteerd. En dat terwijl er unieke smaken kunnen ontstaan als verschillende soorten drank gemixt en gecombineerd worden. 

  • Dutch old fashioned: een mix van bourbon, Nederlandse rye whisky en bitters
  • Elder and wiser: een mix van bourbon, vlierbloesemlikeur en oranje-bitters
  • The smoking ginger: een mix van bourbon, gemberlikeur en gerookte single malt
Lees verder
Scroll verder
  • Ondanks dat je groot moet dromen, moet je niet te groot beginnen. Begin klein, experimenteer, en gaat dat goed, ga dan stap voor stap over naar de volgende fase, learning by doing, op weg naar het realiseren van die droom.
  • Droom groot! Voorheen maakten wij onze dranken in de gedeelde keuken van Kitchen Republic. Inmiddels werken we samen met brouwerij De Prael aan een eigen stokerij in de Amsterdamse Houthavens. Het is slechts het begin van een nog grotere droom die we hebben: een eigen whiskylijn.

-------


Boj van der Berg

en Joep Knevel:

Ondernemerslessen van 


Kennismaken met 

de barrel-aged whiskycocktails 

van Stad&Vat?


Deel dit artikel via social media, gebruik #drinkinspirationwinactie en maak kans op een van de Stad&Vat dranken!

------------------------------------------------------------------

 ------------------------------------------------------------------

Door verschillende soorten whisky en likeuren met elkaar te mixen ontstaan nieuwe smaken. Waar consumenten whisky vaak associëren met een heftige en zware smaak kan een mix van twee soorten mee lichte en fruitige smaak opleveren. De gemixte brouwsels van Stad&Vat zijn een opstap voor consumenten die voorheen whisky niet aandurfden.

Instap-whiskey

 Maaike de Reuver  Arjen Moes


Maak kennis met de voedselveranderaars van 

vandaag en gamechangers van morgen

INDIE BRANDS

Deel deze pagina!

In samenwerking met lokale producenten combineren ze nu inmiddels al drie jaar whisky’s met likeuren en bitters en laten die rijpen in de vaten. Na enkele weken rijping worden de vaten geopend en kunnen de barrel-aged whiskeycocktails gebotteld worden. Onder de naam ‘Stad&Vat’ kunnen nu ook andere stedelingen genieten van de barrel-aged cocktails. Het merk heeft inmiddels drie producten op de markt.

COCKTAILS

UIT

 VAT

NAAM INDIE BRAND
STAD&VAT



OPRICHTINGSDATUM
APRIL 2015

ONDERNEMERS
BOJ VAN DEN BERG (31)
JOEP KNEVEL  (30)

Als whiskyliefhebbers merkten de vrienden Boj en Joep dat in hun woonstad Amsterdam veel soorten whisky worden aangeboden, maar dat er weinig mee wordt geëxperimenteerd. En dat terwijl er unieke smaken kunnen ontstaan als verschillende soorten drank gemixt en gecombineerd worden. 

Overzicht magazines

Het online Drink Inspiration is helemaal gratis, onafhankelijk en wordt gemaakt door hetzelfde team als Food Inspiration. Het magazine is volledig responsive en dus leesbaar op smartphone, tablet en computer. Drink Inspiration Magazine helpt de drankverstrekkende horeca met innovatie en eigentijds ondernemerschap. Door het magazine te lezen voeg je waarde toe aan je onderneming en kun je inspiratie met je team delen.
Volledig scherm