Instap-whiskey
Door verschillende soorten whisky en likeuren met elkaar te mixen ontstaan nieuwe smaken. Waar consumenten whisky vaak associëren met een heftige en zware smaak kan een mix van twee soorten mee lichte en fruitige smaak opleveren. De gemixte brouwsels van Stad&Vat zijn een opstap voor consumenten die voorheen whisky niet aandurfden.
- Dutch old fashioned: een mix van bourbon, Nederlandse rye whisky en bitters
- Elder and wiser: een mix van bourbon, vlierbloesemlikeur en oranje-bitters
- The smoking ginger: een mix van bourbon, gemberlikeur en gerookte single malt
De heren besloten daarom in 2015 houten vaten te importeren uit Amerika om hun eigen brouwsels in te creëren. In samenwerking met lokale producenten combineren ze whisky’s met likeuren en bitters, die ze laten rijpen in de vaten. Na enkele weken rijping worden de vaten geopend en kunnen de barrel-aged whiskycocktails gebotteld worden. Onder de naam kan iedereen nu ook in de stad genieten van barrel-aged cocktails. Het merk heeft inmiddels drie producten op de markt:
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
Deel dit artikel via social media, gebruik #drinkinspirationwinactie en maak kans op een van de Stad&Vat dranken!
Kennismaken met
de barrel-aged whiskycocktails
van Stad&Vat?
“Als de stedelingen niet naar de vaten gaan halen wij de vaten wel naar de stad.”
- Ondanks dat je groot moet dromen, moet je niet te groot beginnen. Begin klein, experimenteer, en gaat dat goed, ga dan stap voor stap over naar de volgende fase, learning by doing, op weg naar het realiseren van die droom.
-------
- Droom groot! Voorheen maakten wij onze dranken in de gedeelde keuken van Kitchen Republic. Inmiddels werken we samen met brouwerij De Prael aan een eigen stokerij in de Amsterdamse Houthavens. Het is slechts het begin van een nog grotere droom die we hebben: een eigen whiskylijn.
Boj van der Berg
en Joep Knevel:
Ondernemerslessen van
INDIE BRANDS
Maaike de Reuver Arjen Moes
NAAM INDIE BRAND
STAD&VAT
OPRICHTINGSDATUM
APRIL 2015
ONDERNEMERS
BOJ VAN DEN BERG (31)
JOEP KNEVEL (30)
VAT
UIT
COCKTAILS
Als whiskyliefhebbers merkten de vrienden Boj en Joep dat in hun woonstad Amsterdam veel soorten whisky worden aangeboden, maar dat er weinig mee wordt geëxperimenteerd. En dat terwijl er unieke smaken kunnen ontstaan als verschillende soorten drank gemixt en gecombineerd worden.
- Dutch old fashioned: een mix van bourbon, Nederlandse rye whisky en bitters
- Elder and wiser: een mix van bourbon, vlierbloesemlikeur en oranje-bitters
- The smoking ginger: een mix van bourbon, gemberlikeur en gerookte single malt
De heren besloten daarom in 2015 houten vaten te importeren uit Amerika om hun eigen brouwsels in te creëren. In samenwerking met lokale producenten combineren ze whisky’s met likeuren en bitters, die ze laten rijpen in de vaten. Na enkele weken rijping worden de vaten geopend en kunnen de barrel-aged whiskycocktails gebotteld worden. Onder de naam kan iedereen nu ook in de stad genieten van barrel-aged cocktails. Het merk heeft inmiddels drie producten op de markt:
- Ondanks dat je groot moet dromen, moet je niet te groot beginnen. Begin klein, experimenteer, en gaat dat goed, ga dan stap voor stap over naar de volgende fase, learning by doing, op weg naar het realiseren van die droom.
- Droom groot! Voorheen maakten wij onze dranken in de gedeelde keuken van Kitchen Republic. Inmiddels werken we samen met brouwerij De Prael aan een eigen stokerij in de Amsterdamse Houthavens. Het is slechts het begin van een nog grotere droom die we hebben: een eigen whiskylijn.
-------
Boj van der Berg
en Joep Knevel:
Ondernemerslessen van
Kennismaken met
de barrel-aged whiskycocktails
van Stad&Vat?
Deel dit artikel via social media, gebruik #drinkinspirationwinactie en maak kans op een van de Stad&Vat dranken!
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
Door verschillende soorten whisky en likeuren met elkaar te mixen ontstaan nieuwe smaken. Waar consumenten whisky vaak associëren met een heftige en zware smaak kan een mix van twee soorten mee lichte en fruitige smaak opleveren. De gemixte brouwsels van Stad&Vat zijn een opstap voor consumenten die voorheen whisky niet aandurfden.
Instap-whiskey
Maaike de Reuver Arjen Moes
Maak kennis met de voedselveranderaars van
vandaag en gamechangers van morgen
INDIE BRANDS
Deel deze pagina!
In samenwerking met lokale producenten combineren ze nu inmiddels al drie jaar whisky’s met likeuren en bitters en laten die rijpen in de vaten. Na enkele weken rijping worden de vaten geopend en kunnen de barrel-aged whiskeycocktails gebotteld worden. Onder de naam ‘Stad&Vat’ kunnen nu ook andere stedelingen genieten van de barrel-aged cocktails. Het merk heeft inmiddels drie producten op de markt.
COCKTAILS
UIT
VAT
NAAM INDIE BRAND
STAD&VAT
OPRICHTINGSDATUM
APRIL 2015
ONDERNEMERS
BOJ VAN DEN BERG (31)
JOEP KNEVEL (30)
Als whiskyliefhebbers merkten de vrienden Boj en Joep dat in hun woonstad Amsterdam veel soorten whisky worden aangeboden, maar dat er weinig mee wordt geëxperimenteerd. En dat terwijl er unieke smaken kunnen ontstaan als verschillende soorten drank gemixt en gecombineerd worden.