Tekst: Frank Lindner, Wouter Sorbi & Carlotta De Toni | 
Muziek: Michael Kiwanuka - One More Night (SG Lewis Remix)

Niemand is een binnenmens en verreweg de meeste gasten houden van het zomergevoel. Onze conceptselectie uit binnen- en buitenland speelt hier op in. Ze halen buiten naar binnen en bieden het hele jaar door dat zomerse tintje.

Mazzel tov

modern Joodse gerechten, Hongaarse wijnen, hippe bediening en snelle service.

Ojalá

“Op het barmenu staan verse sappen, cocktails en witte en rode sangria’s”

frida

“De sterke aanwezigheid van planten in het interieur maakt de stijl af”

Flax & Kale

“de ondernemers HEBBEN gekozen om diverse natuur­-wijnen op de kaart te zetten.”

LUC

“het interieur doet de zaak buitenlands en zomers aAN”

DE TULP

“Het buitenterras is simpel gehouden met bierbanken en biertafels”

Bar Botanique

“De sterke aanwezigheid van planten in het interieur maakt de stijl af”

ALOHA

“stadsoase waar gasten terecht kunnen voor ontbijt, lunch en diner”

Tekst: Frank Lindner, Wouter Sorbi & Carlotta De Toni | Muziek: Michael Kiwanuka - One More Night (SG Lewis Remix)

Niemand is een binnenmens en verreweg de meeste gasten houden van het zomergevoel. Onze conceptselectie uit binnen- en buitenland speelt hier op in. Ze halen buiten naar binnen en bieden het hele jaar door dat zomerse tintje.

Flax & Kale

Carrer dels Tallers 74B, Barcelona

Teresacarles.com

Bij Flax & Kale in Barcelona wordt het buitenseizoen eenvoudig verlengd door het terras op winderige dagen gedeeltelijk te overkappen.

Op de drankenkaart staat het volledige productaanbod van Teresa’s Juicery - een bekende slow juicer uit de Catalaanse hoofdstad. Daarnaast hebben de ondernemers gekozen om diverse natuurwijnen op de kaart te zetten. De mensen achter dit flexitarische restaurant hebben gerechten bedacht waarbij de natuurlijke en nutriële ervaring optimaal is. Dat gasten dit dan buiten op het terras in de buitenlucht opeten helpt uiteraard ook.

Flax & Kale, barcelona

Ojalá

1 Calle San Andrés, Madrid

www.Grupolamusa.com

Bij Ojalá in Madrid ervaren gasten hun strandvakantie opnieuw. Dit heeft alles te maken met het zand dat in de kelder van deze bar-restaurant op de grond ligt.

Maar dat is niet alles. In 2014 werd de bar onder handen genomen door de bekende Spaanse architect Andrés Jaque. Hij richtte de bar in met een hangende tuin, felle neonverlichting en heel veel hout. Op het barmenu staan verse sappen, cocktails en witte en rode sangria’s.

ojalá, madrid

Frida

Via Antonio Pollaiuolo, 3

www.Fridaisola.it

FRIDA, MILAAN

Bij de ‘iets’ alternatieve bar Frida in Milaan tref je grote Latijns-Amerikaanse muurschilderingen in een groene overdekte binnentuin. Een concessie: aan de kwaliteit van het baraanbod wordt niet gerommeld.  

Van 18.00 tot 21.00 is het aperitivo-tijd, later op de avond transformeert Frida meer naar een dancing annex popzaal. Hoe druk het er ook is, het barpersoneel verliest de kwaliteit niet uit het oog. De cocktailkaart telt 80 verschillende soorten, van klassiekers tot eigen uitvindingen. Hiervoor worden altijd premium drankmerken en vers fruit gebruikt in plaats van well drinks en convenience.

Mazzel Tov

Akácfa utca 47, Boedapest

Mazeltov.hu/en 

Mazel Tov (Jiddisch voor goed geluk) in Boedapest is misschien wel een van de mooiste concepten van Boedapest. 

In het midden van de historische Joodse wijk is een prachtig oud gebouw uitstekend omgetoverd tot een eigentijdse bar-restaurant met een groot overkapt binnenterras. De keuken serveert modern Joodse gerechten, Hongaarse wijnen, hippe bediening en snelle service. Achter de bar worden eigen limonades gemaakt zoals de Shalom Lemonade en Fresh Ginger. Goede afstemming van de muziek op het concept, mooie inrichting waarbij er met heel veel respect is omgesprongen met het historische pand. Prachtige referentie.

Mazzeltov, 
BOEDAPEST

Luc
Voor Clarenburg 8, Utrecht lucutrecht.nl

Het interieur van Luc in Utrecht mag je zien als een Amerikaanse diner met de invloed van een Frans café.  

Bij binnenkomst vallen de diep blauwgroene kleur en de vele hangplanten op. De lay-out is gebaseerd op een diner met cognacbruine stoelen, banken en Perzische tapijten. Door deze samenstelling van het interieur doet de zaak buitenlands en zomers aan. Op de drankenkaart staan verschillende cocktails met bourbon, gin, rum en vermout.

LUC, UTRECHT

Bar Botanique, 
AMSTERDAM

Bar Botanique 
Eerste Van Swindenstraat 581,
Amsterdam
www.barbotanique.nl

Een grand-café met een Afrikaanse junglestijl. Het café moet een nieuwe huiskamer functie krijgen in Amsterdam Oost.

Voorheen zat hier een oude Amsterdamse stamkroeg. Bar Botanique zet het buurtcafé voort met een Frans-mediterrane keuken en geeft de oude kroeg een nieuwe tropische uitstraling. Met mintgroenen kleuren, marmeren tafelbladen en een bar met een tropisch tegelpatroon vormt dit een doordachte combinatie. De sterke aanwezigheid van planten in het interieur maakt de stijl af. 

De kaart heeft voornamelijk Franse en Italiaanse gerechten, maar de bittergarnituur staat ook nog op de kaart. De drankkaart is divers en heeft acht verschillende gin tonics en zes soorten cocktails.

Aloha
Maasboulevard 100, Rotterdam
www.Alohabar.nl

ALOHA, 
ROTTERDAM

Restaurant, bar en koffiebranderij Aloha in Rotterdam bevindt zich in het voormalige subtropisch zwembad van de havenstad. 

De unieke eigenschappen van het waterparadijs zijn zo goed als mogelijk behouden terwijl er tegelijkertijd invulling wordt gegeven aan nieuwe de functies. De bar doet dienst als stadsoase waar gasten terecht kunnen voor ontbijt, lunch en diner. In het gebouw zitten verschillende start-ups en zijn er flexwerkplekken. Ook al is het tropisch zwembad niet meer in gebruik, het hele jaar door heerst hier een zomerse sfeer.

De Tulp
Maria Heinekenplein 33, Amsterdam
www.detulp.amsterdam

Dit pas geopende café in Amsterdam heeft een echte Caraïben jungle-uitstraling. 

De naam van het café verwijst naar het klassieke jeneverglaasje dat de vorm heeft van een tulpenbloem. De inrichting is kleurrijk en door de hele zaak staan exotische planten, oude fauteuils en er is een fontein. Het buitenterras is simpel gehouden met bierbanken en biertafels. Gasten mogen zelf binnen drank halen.   

Zowel de menu- als de drankenkaart focust zich op shared dining. Er is een ruime keuze aan borrelplanken die gedeeld kunnen worden. Ook is er de mogelijkheid 1,5 liter kannen cocktails te bestellen.

de tulp, amsterdam

Overzicht magazines

Het online Drink Inspiration is helemaal gratis, onafhankelijk en wordt gemaakt door hetzelfde team als Food Inspiration. Het magazine is volledig responsive en dus leesbaar op smartphone, tablet en computer. Drink Inspiration Magazine helpt de drankverstrekkende horeca met innovatie en eigentijds ondernemerschap. Door het magazine te lezen voeg je waarde toe aan je onderneming en kun je inspiratie met je team delen.
Volledig scherm