Tekst: Nina Keijsers | Muziek: Robosonic_Adana_Twins-La_Fique

De vraag naar non-alcoholische dranken blijft toenemen. Binnen koffie en thee zien we nog altijd nieuwe varianten verschijnen. Wat zijn de populaire alcoholvrije trenddranken dit najaar? Drink Inspiration zet ze voor je op een rij.

Producenten/leveranciers/adressen
Kaldi, Apeldoorn
Stumptown, Portland
Kontakt Coffee, Boedapest

Als een oud vertrouwd Guinness biertje, maar dan op basis van cold brew koffie en alcoholvrij, dat is nitro cold brew coffee in het kort. 

Een innovatieve variant op de traditionele ijskoffies. Aan het koude brouwproces wordt stikstof toegevoegd, waardoor een nog intensere koffiesmaak wordt gecreëerd. Nitro cold brew coffee tap je uit een koffietap waardoor je een schuimlaag creëert, net als op een getapt biertje.

Cha Cha Matcha, New York
Marumunto, Boedapest
Byoh Matcha, Kopenhagen

Matcha is naast kombucha nog een koude ‘hottie’ die hoog scoort op de trendmeter. 

De poedervormige groene thee is afkomstig uit Japan en wordt gemaakt van gedroogde en gestoomde theebladeren. Matcha helpt om het stressniveau te verlagen, vergroot de mentale helderheid, stimuleert betere leerprestaties en gaat ouderdomseffecten tegen. Steeds vaker wordt Matcha toegevoegd aan thee, koffie of zelfs aan frisdranken. Drink Inspiration testte deze groene creaties samen met Food Inspiration bij Cha Cha Matcha in New York.

Producenten/leveranciers/adressen
Thijstea, Utrecht
De Fabrique Utrecht
The Green Kitchen, Wageningen

Een smaakvolle en duurzame variant op de traditionele ijsthee, dat is Thijstea. 

Deze Nederlandse start-up maakt ijsthee op basis van biologische thee en afgedankt fruit. Fruit dat te dik, krom of te lelijk is voor de verkoop verwerkt Thijs in zijn ijstheeën. Omdat Thijs alleen werkt met fruit uit het seizoen zijn de dranken seizoensgebonden.

Producenten/leveranciers/adressen
Brew Dr. Kombucha, Portland
Scandinavian Ambassy, Amsterdam
CoffeeLab, Eindhoven

Gekoelde en gefermenteerde thee - kombucha - is op zich niet nieuw, maar je ziet het nu steeds vaker verschijnen op de drankenkaart. Een cool en gezonder alternatief voor de traditionele frisdranken. Kombucha is een groene of zwarte thee die samen met bacteriestammen, gist en suiker wordt gefermenteerd. Door het fermentatieproces ontstaat een zoetzure smaak. Voor een nog zoetere smaak kan vers fruit of sap toegevoegd worden, maar ook kruiden en verse gember zijn een aanrader. Tijdens de Food Inspiration Days liet Brew. Dr. Kombucha hun kombucha variatie proeven.

Producenten/leveranciers/adressen
Brew Dr. Kombucha, Portland
Scandinavian Ambassy, Amsterdam
CoffeeLab, Eindhoven

Een drank die smaakt alsof er alcohol in zit, maar dan zonder alcohol, wie wil dat nou niet (op z’n drankenkaart)! 

Pimento is een pittig gemberbier dat is aangevuld met natuurlijke ingrediënten zoals grapefruit, limoen, ginseng en oregano. Je kunt Pimento ‘puur’ op de kaart zetten of in combinatie met appelsap, cranberrysap, vlierbessensap of… gin. Voor de alcoholliefhebbers.

De vraag naar non-alcoholische dranken blijft toenemen. Binnen koffie en thee zien we nog altijd nieuwe varianten verschijnen. Wat zijn de populaire alcoholvrije trenddranken dit najaar? Drink Inspiration zet ze voor je op een rij.

Overzicht magazines

Het online Drink Inspiration is helemaal gratis, onafhankelijk en wordt gemaakt door hetzelfde team als Food Inspiration. Het magazine is volledig responsive en dus leesbaar op smartphone, tablet en computer. Drink Inspiration Magazine helpt de drankverstrekkende horeca met innovatie en eigentijds ondernemerschap. Door het magazine te lezen voeg je waarde toe aan je onderneming en kun je inspiratie met je team delen.
Volledig scherm