Tekst: Wouter Sorbi & Frank Lindner | Muziek: Parov Stelar - Hurt
Sinds de jaren negentig wordt premium gebruikt als tool in de drankenwereld om bijzondere kwaliteiten aan te duiden. Maar is de term nog altijd van belang? Ja, dankzij premiumization kunnen we onderscheid maken in dranken, serveerwijzen en ervaringen die voor de consument belangrijker zijn dan ooit tevoren.
1 deel Rutte Celery Gin
2 delen dry tonic
1 selderij stengel
Rutte is een kleine oude destilleerderij gelegen in Dordrecht. Het bedrijf specialiseert zich in gins en jenevers. Deze worden nog altijd op eenzelfde manier gemaakt als de oprichter Simon Rutte in 1872 deed, vanuit een kleine achterkamer in de distilleerderij.
Altijd kiezend voor de beste grondstoffen, helemaal natuurlijk en zonder toevoegingen maken de distillateurs van Rutte mooie complexe producten. De Rutte Celery Gin is een prijswinnende Gin gemaakt met selderij extracten. Door de unieke mix van traditionele distilleermethoden en nieuwe recepturen maakt Rutte een Gin die zich weet te onderscheiden.
20 ml Campari
40 ml Sweet Vermouth60
60 ml Kever Genever
1 sinaasappelschil
Kever Genever is een jonge speler op de jenever markt. Het bedrijf is opgezet door vier vrienden die het hun missie hebben gemaakt niet om de jenever opnieuw uit te vinden maar om het gewoon beter te maken.
Alle componenten voor de jenever, waaronder de moutwijn, de graanalcohol en extracten produceren ze zelf. Hiermee laat Kever Genever zien hoe smaakvol en puur een ambachtelijke jenever kan zijn.
50ml Willem’s Wermoed
mineraal water / bruis water
1 takje tijm & 1 sinaasappelschil
De oprichters van Willems Wermoed haalden hun inspiratie uit een van de oudste botanische tuinen van Amsterdam: de Hortus. In deze tuin staan 6000 verschillende soorten planten. Hier zijn de mannen achter Willem Wermoud opzoek gegaan naar de beste ingrediënten voor “’s Werelds eerste Nederlandse Wermoud”.
Tijdens deze zoektocht hebben ze vierentwintig extracten gevonden die ze combineren met een op eikenhout gerijpte wijn uit Spanje om de Wermoed een smaakvol en zacht karakter te geven.
Open flute
Een van de meest prestigieuze champagne merken die topchampagnes biedt in smaak en uitstraling zijn de mousserende wijnen van Dom Pérignon. De naam is afkomstig van de monnik Pérignon geboren in 1639 in de Champagnestreek. Hij maakte het zijn persoonlijke missie ‘de beste wijn ter wereld te maken’. En met succes want de mousserende wijnen werden toen al gedronken in Versailles en zijn nog steeds een van de meest prestigieuste champagnes.
De laatste toevoeging aan de vintagechampagnes is de Dom Pérignon P2 1998. Het selectieproces voor Dom Pérignon druiven is bijzonder door zijn exclusiviteit. Alle druiven voor elke fles komen altijd uit hetzelfde jaar als de oogst niet aan de rigoureuze kwaliteitseisen voldoet dan maken ze de wijn ook niet.
guinness special porter
Stuk pure chocola
Bierglas (stout)
Laat de gast de chocolade combineren met het bier
De brouwers van Guinness blijven vernieuwen en gaan mee met de trend om hun bieren premium te maken. De brouwer komt met de Special Export Stout 8%, een bier met een robuuste en krachtige smaak. De variant is gebrouwen met minder hop, maar wel twee keer zo zwaar als het originele bier. Een aanrader voor de liefhebbers van stout.
In de jaren negentig werd premium voor het eerst gebruikt als marketingtool om verschillende speciale alcoholische dranken te onderscheiden. Men kon nu door de term een goed onderscheid maken tussen een laagdrempelige en een hoogwaardige exclusievere drank.
Tegenwoordig wordt premium niet alleen toegepast in de drankenmarkt maar is het ook geïnfiltreerd in eten, fashion, beautyproducten en hospitalitydiensten. Iedereen is wel bekend met het merk premium en dat schept bepaalde verwachtingen. Een goed premium product voldoet aan en overstijgt deze verwachtingen. En dat wekt opwinding op bij de consument. Het is niet makkelijk je te onderscheiden, maar als je het lukt een ontastbare meerwaarde te geven in de beleving van je product ben je een volwaardig premium product.
Tekst: Wouter Sorbi & Frank Lindner | Muziek: Parov Stelar - Hurt
Sinds de jaren negentig wordt premium gebruikt als tool in de drankenwereld om bijzondere kwaliteiten aan te duiden. Maar is de term nog altijd van belang? Ja, dankzij premiumization kunnen we onderscheid maken in dranken, serveerwijzen en ervaringen die voor de consument belangrijker zijn dan ooit tevoren.
1 deel Rutte Celery Gin
2 delen dry tonic
1 selderij stengel
Rutte is een kleine oude destilleerderij gelegen in Dordrecht. Het bedrijf specialiseert zich in gins en jenevers. Deze worden nog altijd op eenzelfde manier gemaakt als de oprichter Simon Rutte in 1872 deed, vanuit een kleine achterkamer in de distilleerderij.
Altijd kiezend voor de beste grondstoffen, helemaal natuurlijk en zonder toevoegingen maken de distillateurs van Rutte mooie complexe producten. De Rutte Celery Gin is een prijswinnende Gin gemaakt met selderij extracten. Door de unieke mix van traditionele distilleermethoden en nieuwe recepturen maakt Rutte een Gin die zich weet te onderscheiden.
20 ml Campari
40 ml Sweet Vermouth60
60 ml Kever Genever
1 sinaasappelschil
Kever Genever is een jonge speler op de jenever markt. Het bedrijf is opgezet door vier vrienden die het hun missie hebben gemaakt niet om de jenever opnieuw uit te vinden maar om het gewoon beter te maken.
Alle componenten voor de jenever, waaronder de moutwijn, de graanalcohol en extracten produceren ze zelf. Hiermee laat Kever Genever zien hoe smaakvol en puur een ambachtelijke jenever kan zijn.
50ml Willem’s Wermoed
mineraal water / bruis water
1 takje tijm & 1 sinaasappelschil
De oprichters van Willems Wermoed haalden hun inspiratie uit een van de oudste botanische tuinen van Amsterdam: de Hortus. In deze tuin staan 6000 verschillende soorten planten. Hier zijn de mannen achter Willem Wermoud opzoek gegaan naar de beste ingrediënten voor “’s Werelds eerste Nederlandse Wermoud”.
Tijdens deze zoektocht hebben ze vierentwintig extracten gevonden die ze combineren met een op eikenhout gerijpte wijn uit Spanje om de Wermoed een smaakvol en zacht karakter te geven.
Open flute
Een van de meest prestigieuze champagne merken die topchampagnes biedt in smaak en uitstraling zijn de mousserende wijnen van Dom Pérignon. De naam is afkomstig van de monnik Pérignon geboren in 1639 in de Champagnestreek. Hij maakte het zijn persoonlijke missie ‘de beste wijn ter wereld te maken’. En met succes want de mousserende wijnen werden toen al gedronken in Versailles en zijn nog steeds een van de meest prestigieuste champagnes.
De laatste toevoeging aan de vintagechampagnes is de Dom Pérignon P2 1998. Het selectieproces voor Dom Pérignon druiven is bijzonder door zijn exclusiviteit. Alle druiven voor elke fles komen altijd uit hetzelfde jaar als de oogst niet aan de rigoureuze kwaliteitseisen voldoet dan maken ze de wijn ook niet.
guinness special porter
Stuk pure chocola
Bierglas (stout)
Laat de gast de chocolade combineren met het bier
De brouwers van Guinness blijven vernieuwen en gaan mee met de trend om hun bieren premium te maken. De brouwer komt met de Special Export Stout 8%, een bier met een robuuste en krachtige smaak. De variant is gebrouwen met minder hop, maar wel twee keer zo zwaar als het originele bier. Een aanrader voor de liefhebbers van stout.
In de jaren negentig werd premium voor het eerst gebruikt als marketingtool om verschillende speciale alcoholische dranken te onderscheiden. Men kon nu door de term een goed onderscheid maken tussen een laagdrempelige en een hoogwaardige exclusievere drank.
Tegenwoordig wordt premium niet alleen toegepast in de drankenmarkt maar is het ook geïnfiltreerd in eten, fashion, beautyproducten en hospitalitydiensten. Iedereen is wel bekend met het merk premium en dat schept bepaalde verwachtingen. Een goed premium product voldoet aan en overstijgt deze verwachtingen. En dat wekt opwinding op bij de consument. Het is niet makkelijk je te onderscheiden, maar als je het lukt een ontastbare meerwaarde te geven in de beleving van je product ben je een volwaardig premium product.