*/1

Jorrit Kiewik: Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen (Den Haag)
Ingrid Van Dalen-Hoogerdijk: Brouwerij Het Gansje (Goes)
Peter Rouwen: Stadsbrouwerij THOMS (Rotterdam)
Dimitri Zafiriadis: De Gele Kanarie (Rotterdam)
Marvin Pranger: Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer (Maastricht)
Tomek Szugzdzinis: De Kromme Haring (Utrecht)
Lara Regnault: KEK! bier (Ouderkerk aan de Amstel)
Annelies Hermsen: Stadsbrouwerij Eindhoven (Eindhoven)
Doortje Grent: Brouwerij de Werf (Enkhuizen)  
Ansje Bakker van Wessum: Paal 17 (Texel)
Ansje Bakker van Wessum: ‘t Ankertje (Enkhuizen)
Marco de Gelder: Othmar Bier (Ootmarsum)
Bas Ruts: Solaes Brouwerij (Sommersdijk)

Voor dit artikel deden we een oproep via social media. We vroegen jullie naar je favoriete stadsbrouwerijen of bierbrouwende café.
Sharing is caring, dus bijgaand jullie tips!

Evert-Jan Nijveldt: Brouwerij De Twee Leeuwen (Raamsdonksveer)
Erik Doldersum: Stanislaus Brewskovitch (Enschede)
Stefan Duurkoop: Het Stadsbrouwhuis Leiden (Leiden)
Jan Verrijt: Brouwerij Holevoort (Bakel)
Jannemiek Hazenbosch: Café De Klep (Venlo)
Peter van Rijen: Burgemeester Jansen/De Twee Torens (Tilburg)
Maarten Zoetemeijer: Eetcafe 't Kont van het Paard (Brielle)
Jeroen Veldkamp: Van Moll (Eindhoven)
Marc Wollenberg: Zuidas Bier (Amstelveen)
Berry van Elk: Boterhal (Breda)
Ditmar Oostmeijer: Poesiat & Kater (Amsterdam)
Willy Fitters: Brouwcafé Sint Crispijn (Waalwijk)
Remco van der Pol: CASPAR (Arnhem)

In de zomer van 2018 pakte Solaes de eerste prijs in de Beerwulf brouwerijverkiezing met de Acht Gemeten. Direct merkten de mannen dat er meer aanloop was naar het proeflokaal en de brouwerij en meer media-aandacht vanuit het hele land. Toch worden de buurt en de regio nooit vergeten . Zo werken er bij Solaes mensen uit het dorp met een lichte beperking en zijn er samenwerkingsverbanden met lokale ondernemers. De IPA wordt verwerkt in een kaas van een lokale kaasmaker, op de borrelplank licht gerookte ganzenborst van lokaal geschoten ganzen, de slager verwerkt de barley wine in een paté.    

Ook al zijn ze nog maar een jaar geleden gestart met het proeflokaal, het succes geeft Solaes vleugels. Momenteel wordt er gekeken naar nieuwe uitbreidingslocaties. Zowel qua brouwerij als qua proeflokaal. 

LANDELIJKE BEKENDHEID, LOKALE BETROKKENHEID

Solaes Bier wordt gebrouwen op Goeree-Overflakkee en heeft naar eigen zeggen een typisch Flakkees karakter. De bieren zijn een beetje ruw, maar hebben wel een groot hart. 

Standaard in het assortiment zijn de wheat ale genaamd Zes Gemeten van 6%, een double IPA Acht Gemeten (8%) en de Twaalf Gemeten barley wine van 12%. Daarnaast wordt er volop geëxperimenteerd met bijvoorbeeld brut IPA, een eigen hoppig festival-biertje, en zijn er diverse collaboraties met andere brouwers. De Solaes bieren worden gebotteld op 33cl flesjes, op 75cl tafelflessen en uiteraard op fust. Het bier is te verkrijgen in het eigen proeflokaal, in de lokale horeca en in de retail. Naast het bier maken de mannen een eigen gin onder de noemer Staerk.

OVER SOLAES

   Frank Lindner  Arjen Moes

Na jaren leegstand stroomt er sinds april 2017 weer bier uit de tapkranen van een voormalige dorpskroeg op Goeree-Overflakkee. Brouwer Jan-Willem Verbeek van brouwerij Solaes heeft er op de begane grond zijn brouwdomein. Op dijkniveau bestieren Kees, Dave en Joost het proeflokaal. 

Hoe een bierbrouwer
leven in de brouwerij brengt

SOLAES PROEFLOKAAL & BROUWERIJ  OOSTDIJK 36, SOMMELSDIJK  WWW.SOLAES.NL

Deel deze pagina!

ZES GEMETEN

wheat ale 

ACHT GEMETEN

double IPA

TWAALF GEMETEN

barley wine

Deel deze pagina!

Na jaren leegstand stroomt er sinds april 2017 weer bier uit de tapkranen van een voormalige dorpskroeg op Goeree-Overflakkee. Brouwer Jan-Willem Verbeek van brouwerij Solaes heeft er op de begane grond zijn brouwdomein. Op dijkniveau bestieren Kees, Dave en Joost het proeflokaal. 

   Frank Lindner  Arjen Moes

Hoe een bierbrouwer
leven in de brouwerij brengt

SOLAES PROEFLOKAAL & BROUWERIJ  OOSTDIJK 36, SOMMELSDIJK  WWW.SOLAES.NL

Lees verder

OVER SOLAES

Solaes Bier wordt gebrouwen op Goeree-Overflakkee en heeft naar eigen zeggen een typisch Flakkees karakter. De bieren zijn een beetje ruw, maar hebben wel een groot hart. 

Standaard in het assortiment zijn de wheat ale genaamd Zes Gemeten van 6%, een double IPA Acht Gemeten (8%) en de Twaalf Gemeten barley wine van 12%. Daarnaast wordt er volop geëxperimenteerd met bijvoorbeeld brut IPA, een eigen hoppig festival-biertje, en zijn er diverse collaboraties met andere brouwers. De Solaes bieren worden gebotteld op 33cl flesjes, op 75cl tafelflessen en uiteraard op fust. Het bier is te verkrijgen in het eigen proeflokaal, in de lokale horeca en in de retail. Naast het bier maken de mannen een eigen gin onder de noemer Staerk.

ZES GEMETEN

wheat ale 

ACHT GEMETEN

double IPA

barley wine

TWAALF GEMETEN

In de zomer van 2018 pakte Solaes de eerste prijs in de Beerwulf brouwerijverkiezing met de Acht Gemeten. Direct merkten de mannen dat er meer aanloop was naar het proeflokaal en de brouwerij en meer media-aandacht vanuit het hele land. Toch worden de buurt en de regio nooit vergeten . Zo werken er bij Solaes mensen uit het dorp met een lichte beperking en zijn er samenwerkingsverbanden met lokale ondernemers. De IPA wordt verwerkt in een kaas van een lokale kaasmaker, op de borrelplank licht gerookte ganzenborst van lokaal geschoten ganzen, de slager verwerkt de barley wine in een paté.    

Ook al zijn ze nog maar een jaar geleden gestart met het proeflokaal, het succes geeft Solaes vleugels. Momenteel wordt er gekeken naar nieuwe uitbreidingslocaties. Zowel qua brouwerij als qua proeflokaal. 

Voor dit artikel deden we een oproep via social media. We vroegen jullie naar je favoriete stadsbrouwerijen of bierbrouwende café.
Sharing is caring, dus bijgaand jullie tips!

Jorrit Kiewik: Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen (Den Haag)
Ingrid Van Dalen-Hoogerdijk: Brouwerij Het Gansje (Goes)
Peter Rouwen: Stadsbrouwerij THOMS (Rotterdam)
Dimitri Zafiriadis: De Gele Kanarie (Rotterdam)
Marvin Pranger: Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer (Maastricht)
Tomek Szugzdzinis: De Kromme Haring (Utrecht)
Lara Regnault: KEK! bier (Ouderkerk aan de Amstel)
Annelies Hermsen: Stadsbrouwerij Eindhoven (Eindhoven)
Doortje Grent: Brouwerij de Werf (Enkhuizen)  
Ansje Bakker van Wessum: Paal 17 (Texel)
Ansje Bakker van Wessum: ‘t Ankertje (Enkhuizen)
Marco de Gelder: Othmar Bier (Ootmarsum)
Bas Ruts: Solaes Brouwerij (Sommersdijk)

Evert-Jan Nijveldt: Brouwerij De Twee Leeuwen (Raamsdonksveer)
Erik Doldersum: Stanislaus Brewskovitch (Enschede)
Stefan Duurkoop: Het Stadsbrouwhuis Leiden (Leiden)
Jan Verrijt: Brouwerij Holevoort (Bakel)
Jannemiek Hazenbosch: Café De Klep (Venlo)
Peter van Rijen: Burgemeester Jansen/De Twee Torens (Tilburg)
Maarten Zoetemeijer: Eetcafe 't Kont van het Paard (Brielle)
Jeroen Veldkamp: Van Moll (Eindhoven)
Marc Wollenberg: Zuidas Bier (Amstelveen)
Berry van Elk: Boterhal (Breda)
Ditmar Oostmeijer: Poesiat & Kater (Amsterdam)
Willy Fitters: Brouwcafé Sint Crispijn (Waalwijk)
Remco van der Pol: CASPAR (Arnhem)